Loopbaancoaching

Helderheid over de juiste keuze qua job, zodat je weer met plezier gaat werken.

LOOPBAANCOACHING MET VDAB CHEQUES IN BREE

Voel je je niet optimaal in je huidige baan? Loopbaancoaching kan je helpen meer plezier, voldoening en vernieuwde energie te vinden. Als je gestrest bent of het gevoel hebt vast te zitten, kan loopbaancoaching de juiste stap zijn.

Je bent het grootste gedeelte van je week waarschijnlijk aan het werk. Als er iets is wat je op dit moment geen plezier geeft, kan dit een behoorlijke nasleep hebben, ook in je privé leven. 

Het feit dat je niet meer op je plek zit kan met zoveel verschillende dingen te maken hebben.

Misschien heb je het gevoel dat je je eigen talenten niet echt kunt inzetten, en ben je je werk ontgroeid. Wellicht voel je je niet gehoord door je collega’s, of botst het met je nieuwe manager. Misschien haal je te weinig voldoening uit je werk, en wil je graag iets anders, maar vind je het lastig om te bepalen wat. 

Het kan ook zijn dat je wel op je plek zit, maar dat je bijvoorbeeld je grenzen niet aan durft te geven, en je daarom last hebt van burn-out klachten. 

Of er is net een re-organisatie geweest, waardoor er veel onduidelijkheid is, en je niet meer weet waar je aan toe bent. 

Wat er ook aan de hand is, het houdt je bezig en het kost je veel energie. Je piekert erover en je weet dat er iets moet veranderen. Die verandering begint bij jezelf, want je hebt een keuze! 

Ik begeleid je graag om te onderzoeken wat er nodig is om weer meer plezier uit je werk te halen. 

Behoefte aan een sparringspartner? Ik onderzoek graag hoe je je werk weer leuk kunt maken, zonder jezelf voorbij te lopen.

Over mij

Ik ben Kristina Demey. Tijdens mijn werk in het bedrijfsleven heb ik jarenlang gezien hoe veel mensen maar door blijven ploeteren en genoegen nemen met de ratrace. Daar doe ik niet aan mee, ik waak er heel goed over dat ik ‘leef’ in plaats van ‘ik word geleefd’.

Voor al je loopbaanvragen kan je bij mij terecht met de loopbaancheque.

Hoe werkt loopbaancoaching?

Tijdens een loopbaantraject begeleid ik je door middel van gesprekken en verschillende methoden bij het maken van loopbaankeuzes of -beslissingen.

Hier zijn enkele voorbeelden van onderwerpen waar we mee aan de slag kunnen:

 • Weer met plezier werken
 • Wat zijn je talenten & valkuilen?
 • Beter communiceren met collega’s en leidinggevenden
 • Wat geeft energie op je werk, en wat kost je teveel energie op dit moment?
 • Wat zijn je mogelijkheden?
 • Een gezonde werk-privébalans 
 • Voorkomen van burn-out en verminderen van stressklachten
 • Verkenning van de arbeidsmarkt

Wat een loopbaantraject je oplevert:

9

Duidelijkheid en richting

Loopbaancoaching is als een kompas voor je carrière, waarbij je inzicht krijgt in je loopbaandoelen, interesses en kernwaarden. Bereik met vertrouwen en gerichte stappen je professionele doelen.

9

Inzicht in je talenten & valkuilen

Krijg inzicht in je sterke punten, vaardigheden, en wat je motiveert. Zo verhoog je je zelfbewustzijn en begrijp je beter welke banen of werkomgevingen het beste bij je passen.

9

Concrete actieplannen

Naast zelfinzicht, gaan we praktisch aan de slag, afhankelijk van jouw doelen. Voor de een is dat het zoeken van een nieuwe baan en het schrijven van een goede sollicitatiebrief, voor de ander is dat intern wisselen van baan of onderzoeken hoe je beter op je plek kunt zijn in je huidige job.

Dit is wat anderen ervaren hebben

 

“Je energie straalt af op andere mensen. Je biedt een luisterend oor en hebt een hele positieve ingesteldheid. Ik heb inspirerende teachings gehad. Je geeft me zin om er telkens weer te staan. ”

Hilde

 

“Ik wou mijn leven eens onder de loep nemen om terug een juiste balans, positiviteit en kracht te vinden. Het verleden loslaten en neus vooruit! Door te werken aan een andere denkwijze en een situatie vanuit een ander standpunt te bekijken heb ik een bepaalde rust gevonden. Door de zen-momentjes een rustigere slaap nu.
Door je actief luisteren en hier juist op in te spelen, merkte ik al snel een verschil, dit zowel bij mezelf als de reactie in een situatie met anderen. Het werkt wel degelijk!”

Sophie

 

“Je hebt mij niet beoordeeld. Ik kon bij jou mijn struggle concreet benoemen. Heel doelgericht keken we naar oplossingen. Na het traject een gevoel van opluchting en blijdschap. Ik sta stevig in mijn schoenen. Ik ben tevreden met wie ik ben. ”

Agnieska

 

“Je gaf mij steun om voor mezelf op te komen en mijn grenzen te stellen qua balans. Bij situaties die me frustreerden gaf je me de tijd die ik nodig had om te landen. Je hebt me in beweging gezet, ik weet nu dat een en ander echt wel met elkaar verbonden is. Je blijft doorvragen en vat alles heel duidelijk samen. Ik neem deze kennis verder mee. ”

Ilse

Loopbaancoaching met VDAB Cheques

€45 per cheque

1 cheque staat voor 4 uur coaching (meestal heb je recht op nog een tweede cheque van 3 uur)

Per cheque plannen we 2 tot 4 sessies

Sessies vinden plaats in mijn praktijk in Bree.

Van te voren een korte telefonische kennismaking

Alle genoemde prijzen zijn incl. BTW.

Hoe werkt loopbaancoaching met loopbaancheques?

 

Wanneer heb ik recht op een loopbaancheque?
Heb ik er recht op?

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel. In bepaalde situaties kom je ook in aanmerking als je niet in Vlaanderen of Brussel woont.
 • Je werkt voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je hebt over je hele loopbaan minstens zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd.
 • Je volgde de voorbije zes jaar geen loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.
Waar vinden de sessies plaats?
Ik werk in mijn praktijk in Bree. In overleg kunnen sessies ook online plaats vinden. 
Wat zijn de wettelijke kaders van loopbaanbegeleiding?

Loopbaancoaching bieden we aan i.s.m. Pygmalion en Loopbaanbeleiding voor iedereen.

De eerste stap naar meer plezier in een job

Bewust kiezen voor een baan waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Niet later, maar nu.

Verminder stress in no-time

Download het gratis reflectieboekje met tips, inspiratie en opdrachten om meteen mee aan de slag te gaan.

Je hebt je met succes ingeschreven!