Home » Bewust kiezen » Van overvol naar waardevol: vind balans in de drukte

Van overvol naar waardevol: vind balans in de drukte

door | 27 jan, 2024 | Bewust kiezen

Een volle agenda en verjaardagskalender, lange werkdagen, altijd bereikbaar zijn, eindeloze to-do-lijstjes, een lange bucket list?

Verlang je naar meer ruimte en rust en wat meer leegte in je leven?

Het woord ‘vol’ is toch wel vaak van toepassing.

Als mens verlangen we naar een goede balans tussen werk en gezin, bij zo’n vol bestaan gaat de schoen uiteindelijk wringen. We gaan heel vaak mee in dat wat we rondom ons zien en nemen daar onbewust stukjes van over. Is het dan de standaard om het druk te hebben, om altijd bezig te zijn en een vol leven te hebben? Kijk eens voor jezelf welke elementen uit een volle agenda energie geven en welke relatief veel energie kosten.

Ik probeer wel eens hoe het is om een avondje of een hele dag in het weekend leeg te laten. Om zo ruimte te laten voor niets hoeven, alles mogen en kunnen en voor stilte. Gelegenheid om eens een dagje wat langzamer te leven. Om heel dicht bij jezelf te blijven en goed aan te voelen waar je behoefte aan hebt.

Omdat we vaak veel in ons hoofd leven en in een heel hoog tempo zitten, is het wat lastiger om je behoeften te horen. Vermoeidheid, stress of het gevoel overvraagd te zijn?

Dat is niet altijd door een ander, maar onbewust door jezelf. Stel je voor dat je bijvoorbeeld overtuigingen hebt die gekoppeld zijn aan een of meer van de volgende valkuilen: perfectionisme, extreem hoge eisen, zich oververantwoordelijk voelen, afhankelijkheid.

Het streven naar een goede balans is essentieel voor ons welzijn.

Hoe bereiken we die balans te midden van een wereld die voortdurend lijkt te vragen om meer?

Een eerste stap op weg naar meer ruimte en balans is ruimte creëren voor reflectie.

Neem de tijd om stil te staan bij je dagelijkse bezigheden en vraag jezelf af: draagt dit bij aan mijn welzijn en geluk?

Zijn er activiteiten die ik kan loslaten of delegeren?

Het erkennen van de behoefte aan verandering is de eerste stap naar een meer gebalanceerd leven. Het is belangrijk om je prioriteiten helder te hebben.

Wat zijn de elementen in je leven die echt belangrijk voor je zijn? Door je te richten op de kernwaarden en doelen, kun je bewuste keuzes maken over waar je jouw energie aan wilt besteden. Soms betekent dit ook ‘nee’ zeggen tegen bepaalde verplichtingen om ruimte te creëren voor wat werkelijk van waarde is.

Ik heb ontdekt dat dat leegte niet per se een gemis is, maar eerder een bron van verrijking. Het biedt de mogelijkheid om op adem te komen, nieuwe inzichten te verwerven en diepgaandere connecties met jezelf en anderen aan te gaan.

Het is in de leegte dat we ruimte vinden voor groei en zelfontplooiing. Zoek naar manieren om meer ruimte en rust in je leven te brengen.

Ontdek de kracht van balans en ervaar hoe het kan bijdragen aan een meer vervullend en tevreden bestaan.

Het is tijd om niet alleen een ‘vol’ leven, maar vooral een ‘waarde-vol’ leven na te streven.

En jij, beste lezer, wat zijn jouw ervaringen met een vol leven en het streven naar balans?

Heb je zelf momenten van reflectie waarin je bewust kiest voor ruimte en rust?

Of worstel je nog met het vinden van die balans?

Op naar meer balans! 

Balans vinden in de drukte. Boek nu je coachsessie en we gaan samen aan de slag. 

Over mij

Bewust kiezen voor meer aandacht voor je gezinsleven.
Ik inspireer je graag met mijn artikelen.

Ik ben Kristina. Ik geloof sterk in de positieve kracht om je eigen leven niet alleen te ontdekken, maar te creëren. Ik motiveer je om je opnieuw met je dromen te verbinden en een goede balans te vinden tussen werk en je gezin.

Gerelateerde artikelen

Voel jij het ook ? 1 September Stress?

Voel jij het ook ? 1 September Stress?

De zomermaanden juli en augustus hebben een speciale plek in mijn hart. De dagen zijn langer, het zonnetje is (meestal) van de partij en er lijkt een magische sfeer van vrijheid en avontuur in de lucht te hangen. Geen huiswerk, geen buitenschoolse activiteiten en geen gehaaste ritten naar sportwedstrijden. Het is een tijd van ontspanning, quality time en het omarmen van spontaniteit met het gezin.

lees verder
Je nieuwe voornemens wél halen

Je nieuwe voornemens wél halen

Nieuwe doelen of voornemens stellen en niet halen. Best frustrerend.
Je nieuwe doel waar je zo naar verlangt lijkt veel te groot, een onhaalbare droom, je voelt misschien de neiging om er dan maar helemaal vanaf te zien ☹

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verminder stress in no-time

Download het gratis reflectieboekje met tips, inspiratie en opdrachten om meteen mee aan de slag te gaan.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin