Home » Bewustwording » Speel jij de hoofdrol in je eigen levensfilm?

Speel jij de hoofdrol in je eigen levensfilm?

door | 15 okt, 2023 | Bewustwording

Ik ontdekte tijdens mijn opleiding en verdere ervaringen dat keuzes die je vanuit je hoofd maakt niet altijd de beste keuzes zijn.

Waarop waren de keuzes van toen gebaseerd?

Vaak heb je keuzes gemaakt op basis van een onbewust patroon dat je al jarenlang meeneemt. Op die manier keuzes maken doe je nog steeds omdat je niet meer beter weet. Een voorbeeld om dit te verduidelijken: in je kindertijd wilde je er zo graag bijhoren, je zocht manieren om ‘in te blenden’. Toen was het compleet logisch hoe je dit aanpakte, maar dat gedrag meenemen en vertalen naar je leven nu dient je niet langer. Eigenlijk kan het zelfs best zo zijn, dat dit je zelfs eerder in vervelende situaties brengt. Want door nog te focussen op de manier van omgaan met mensen en situaties zoals jij dat als kind deed maak je nu dat je volwassen bent soms keuzes die niet goed bij je passen, dit kan zijn op vlak van werk, relaties, vriendschappen, opvoeding, enz.

En dan komt het moment dat je beseft ‘ik ben hier aan het vastlopen’. Wie ben ik nu eigenlijk in al die drukte? Wat past nu eigenlijk bij mij?

Ben je jezelf dan kwijt?

Neen dat is niet zo. Je bent er altijd geweest en je bent er nu ook nog. Je hebt alleen niet naar jezelf geluisterd. Jouw beschermingsmechanisme als kind werkt onbewust nog steeds door. Je zit teveel in je hoofd. Om jezelf weer ‘terug te vinden’ heb je nu naar je gevoel te luisteren. Jouw gevoel wijst je de weg naar de dingen die wél goed voor je zijn. Minder denken, meer voelen.

Ons rationale denken – het volgen van ons hoofd – ten koste van ons gevoel is een kenmerkende eigenschap van onze westerse samenleving. Hoe kan je dan je gevoel terugvinden in onze eerder denk-gedomineerde maatschappij?

In mijn coachingtraject ‘Voluit voor harmonie tussen werk en gezin’ benadruk ik het belang van het in evenwicht brengen tussen denken en voelen, en het erkennen van het waardevolle aspect van intuïtie in ons dagelijkse leven.

In het volgen van jouw intuïtie zit jouw kans op groei en het antwoord op jouw levensvragen. Jouw hart kent de waarheid en wijst je de weg. Daar heb je dus op te vertrouwen en dat is spannend als je dat zó lang niet gedaan hebt.

Jij en jij alleen weet wat goed voor je is. Niet je partner, je familie, collega’s of vrienden. Jij bent de enige die kan voelen wat je voelt. En welke coach, therapeut of leraar je ook raadpleegt, je zal uiteindelijk zelf je gevoel moeten gaan volgen. Jij moet het doen. Het is immers jouw leven, jouw pad, jouw les. Niemand kan dit van je overnemen. In mijn coachings help ik je om tot zelfinzicht te komen zodat veel helderder is wat de richting is om in te slaan en daarop te focussen. Ik help je terug ontdekken wie je werkelijk bent, welk onbewust patroon je altijd hebt ingezet en wat je hebt te doen om dat patroon te doorbreken.

Besef wel dat we gewoontedieren zijn. We blijven vasthouden aan gewoontes, ook al zijn die niet per se voordelig voor ons.

Besef dat je brein na één sessie liefst gewoon terug doet zoals daarvoor maar wees slimmer en ga verder aan de slag.

Ik geef je met een coachingsessie een energieshot. Voor blijvende transformatie is meer tijd en begeleiding nodig. Een gewoonte heb je niet met één sessie aangepast, zo werkt het niet.

Daarom bied ik naast aparte sessies ook trajecten aan.

Spannend, maar zo bevrijdend als je stap-voor-stap op pad gaat en elke keer weer kiest voor jezelf in de hoofdrol.

 

Een doorbraaksessie: de eerste stap om beter voor jezelf en je gezin te zorgen

Bewust kiezen om meer aandacht te schenken aan je gezinsleven. Niet later, maar nu.

Over mij

Bewust kiezen voor meer aandacht voor je gezinsleven.
Ik inspireer je graag met mijn artikelen.

Ik ben Kristina. Ik geloof sterk in de positieve kracht om je eigen leven niet alleen te ontdekken, maar te creëren. Ik motiveer je om je opnieuw met je dromen te verbinden en een goede balans te vinden tussen werk en je gezin.

Gerelateerde artikelen

Lifecoaching, wat is dat?

Lifecoaching, wat is dat?

Af en toe maak ik de balans op van mijn leven. Recht in de spiegel kijken en antwoord geven op vragen zoals: hoe sta ik ervoor? Hoe voel ik me bij hoe het nu met me gaat? Waar gaat de meeste tijd aan op?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verminder stress in no-time

Download het gratis reflectieboekje met tips, inspiratie en opdrachten om meteen mee aan de slag te gaan.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin